Ενημερωτική Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΔΜ: «ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions – Νέα εποχή για τις μικροχρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα»

Από αριστερά προς τα δεξιά :

  • CEO ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, κος Χαράλαμπος Αργυρόπουλος
  • Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ,  κος. Στέργιος Μεν. Κιάνας
  • Βουλευτής Γρεβενών, κος. Γιάννης Γιάτσιος
  • Νέος Δανειολήπτης, κος. Αναστάσιος Σαπαλίδης
  • Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κος. Στάθης Κωνσταντινίδης
  • Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, κος. Κωνσταντίνος Μακέδος

Ενημερωτική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (Μπουσίου & Εστίας 3), στην Κοζάνη, με θέμα «ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions – Νέα εποχή για τις μικροχρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Βουλευτής Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ  κ. Στέργιος Μεν. Κιάνας και ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, ενώ ο κος Χαράλαμπος Αργυρόπουλος, CEO ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions παρουσίασε το Εργαλείο Μικροχρηματοδότησης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Στέργιος Κιάνας, ευχαρίστησε όλους τους εκλεκτούς συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, καθώς και τους παριστάμενους που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στην καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία του ΤΜΕΔΕ, η οποία, όπως ανέφερε, έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της ανάπτυξης. Πρόσθεσε δε, ότι οι μικροπιστώσεις είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για τον τεχνικό κόσμο, ιδίως για τους νέους επαγγελματίες που χρειάζονται ρευστότητα, ενώ μέσα από εργαλεία όπως αυτό, το ΤΜΕΔΕ επιτελεί ακόμα καλύτερα τον θεσμικό του ρόλο.

Ο Υφυπουργός, κος Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε πρωτίστως στις ευνοϊκές προοπτικές της οικονομίας που δημιούργησε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και στη γενικότερη καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτήρισε ¨πολύ σημαντική¨ την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το ΤΜΕΔΕ, με την δυνατότητα χορήγησης  δανείου, για την ενίσχυση των πολύ μικρών ή νεοφυών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κοζάνη, η ιδιαίτερη πατρίδα του, είναι η τρίτη στη σειρά πόλη της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αυτή, μιας και η Δυτική Μακεδονία αποτελεί τον πυρήνα του σχεδιασμού της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και η δυνατότητα ενίσχυσης των ΜμΕ, μέσω τέτοιων εργαλείων χρηματοδότησης είναι απαραίτητη.

Ο Βουλευτής Γρεβενών, κος Γιάτσιος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την διοργάνωση μιας τόσο ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ κο Κιάνα για την πρόσκληση που του απηύθυνε και προσκάλεσε τους συνδιοργανωτές να πραγματοποιήσουν άμεσα και στα Γρεβενά, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, την ίδια εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, κος Μακέδος, έκανε μια σύντομη αναφορά στον νέο ρόλο του ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, ως ο πρώτος θεσμικός Φορέας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μικροχρηματοδοτήσεων στη χώρα μας και πλέον, παρέχεται η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίου έως είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ από τους δικαιούχους, μέλη του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Μακέδος, στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι ΜμΕ – στην πλειοψηφία τους εταιρείες του τεχνικού κόσμου – δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς φυσιολογική ροή χρηματοδότησης και το ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, ως εγγυητής, έρχεται συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά προς τις τράπεζες, να δώσει στα μέλη του αυτό που δε μπορούν εκείνες να δώσουν.

Τη νέα εταιρία μικροχρηματοδοτήσεων παρουσίασε ο CEO της ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, κος Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος, ενώ μέσω της συμμετοχής ενός νέου μηχανικού, παρουσιάστηκε ζωντανά η διαδικασία χορήγησης του μικροδανείου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο κος Αγκυρόπουλος, ανέφερε ενδεικτικά τις δαπάνες που δύναται να καλύψουν τα προσφερόμενα δάνεια, όπως για παράδειγμα τις δαπάνες που σχετίζονται με την αγορά ή τη μίσθωση μηχανολογικού εξοπλισμού, έως τον εκσυγχρονισμό υποδομών και συστημάτων πληροφορικής, ενώ προορίζονται ακόμη και για την κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων, να ακολουθήσουν άμεσα και άλλες εκδηλώσεις παρουσίασης των δυνατοτήτων που προσφέρει η εταιρεία ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions και στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία.