Το ΤΜΕΔΕ πρωτοπορεί και προσφέρει τεχνογνωσία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Το ΤΜΕΔΕ δια του προέδρου του κ. Κωνσταντίνου Μακέδου συμμετείχε στις 9 και 10 Μαΐου στο workshop με αντικείμενο Digitalisation and Guarantee Activity του European Association of Guarantee Institutions, (AECM) στη Ρίγα της Λετονίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μακέδος:

Το ΤΜΕΔΕ συμμετέχει επίσημα πλέον στις συναντήσεις του Πανευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας AECM, στον οποίο το Ταμείο μας είναι πλήρες μέλος του από τον Οκτώβριο του 2018.

Στη συνάντηση, είχα τη χαρά και την τιμή, να μοιράζομαι την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει ως Ταμείο στον τομέα της ψηφιοποίησης, με όλους τους Ευρωπαϊκούς Φορείς Εγγυοδοσίας, καθώς το 2019 έχει χαρακτηριστεί ως «Έτος Ψηφιοποίησης» για τον AECM.

Πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο επικεντρωθήκαμε συστηματικά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Ταμείου μας και σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να πρωτοπορούμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επιτυχής μετάβαση του ΤΜΕΔΕ στην ψηφιακή εποχή και η ενίσχυση της πιστοδοτικής και εγγυοδοτικής λειτουργίας του, τέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίασης του κ. Μακέδου.

Κατά τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Ταμείου, η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΜΕΔΕ από του Μηχανικούς, ξεπέρασε το 65%, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά το εγγυοδοτικό έργου του, καταγράφοντας αύξηση κεφαλαίων σε ποσοστό 4,4% σε σχέση με το 2017 και εκδίδοντας τις εγγυητικές του επιστολές ψηφιακά, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 65%, ενώ οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης αυξήθηκαν κατά ποσοστό 15,9% σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ:

Το Ταμείο συνεχίζει αταλάντευτα τις δράσεις του για την τόνωση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, για την ανάκαμψη των Ελλήνων Μηχανικών και του Τεχνικού Κόσμου στο σύνολό του. Η διεθνής αναγνώριση του Ταμείου, μας επιφορτίζει με πρόσθετες ευθύνες για τη συνέχιση και εντατικοποίηση των δράσεών μας. Με αξιοπιστία και εξωστρέφεια χτίζουμε το μέλλον.