Δυναμική παρουσία του ΤΜΕΔΕ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (European Association of Guarantee Institutions – AECM) στη Βαρσοβία

Το ΤΜΕΔΕ έδωσε δυναμικό παρών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM), που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία μεταξύ 6 και 8 Ιουνίου 2024. Το βασικό θέμα της φετινής συνέλευσης, υπό τον τίτλο “The Twin Transition: Towards a Green and Digital Economy”, ήταν η διπλή μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο εξειδικευμένο σεμινάριο του Φορέα, που στόχο είχε να προσφέρει βαθιά γνώση και πρακτικές δεξιότητες στους συμμετέχοντες. Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική, ολοκληρωμένη και διαδραστική εμπειρία, η οποία συνδύασε τη θεωρητική κατάρτιση, με την πρακτική εφαρμογή. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, να αναλύσουν πραγματικά case studies, καθώς και να μοιραστούν γνώσεις, αναφορικά με εργαλεία και τεχνικές, που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στους οργανισμούς που εκπροσωπούν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ΤΜΕΔΕ ξεχώρισε με τη συμμετοχή του, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρό του, κ. Κωνσταντίνο Μακέδο, ο οποίος ήταν ομιλητής της θεματικής ενότητας με τίτλο “Internal Control System of the Guarantee Schemes”. Ο κ. Μακέδος παρουσίασε διεξοδικά το ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας του ΤΜΕΔΕ, «το digital internal control system», το οποίο εφαρμόζεται στις εταιρείες του ομίλου ΤΜΕΔΕ, καθώς και τις πρωτοβουλίες του Φορέα, στο πλαίσιο της μετάβασης στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Στην παρουσίασή του, ο κ. Μάκεδος τόνισε τον ιδιαιτέρως καθοριστικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των πράσινων πρακτικών στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εγγυοδοτικών εργαλείων. Οι θέσεις του έλαβαν θετικά σχόλια και αντιμετωπίστηκαν με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες, αφού παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες και καθοδήγηση στα μέλη του AECM.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ συνεχάρη τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), κα. Ισμήνη Παπακυρίλλου, η οποία εκλέχθηκε με ομόφωνη απόφαση μέλος του Δ.Σ. του AECM. Μάλιστα, η κα. Παπακυρίλλου, στην ομιλία της, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη στενή συνεργασία της ΕΑΤ με το ΤΜΕΔΕ, όπως αυτή έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, με κοινό σκοπό τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών εργοληπτών δημοσίων έργων, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ.

Ο AECM είναι ένας ισχυρός και καταξιωμένος Φορέας, που αποτελείται από 48 μέλη από 31 χώρες. Από την ίδρυσή του, το 1992, τα μέλη του παρέχουν εγγυήσεις σε περισσότερες από 5,2 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Η ενεργός συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό φόρουμ εγγυοδοσίας του AECM, αναδεικνύει τη δέσμευσή του να συνεχίσει να προωθεί την πράσινη και ψηφιακή οικονομία, αλλά και να στηρίζει με αφοσίωση τη διεθνή συνεργασία, στον τομέα των εγγυοδοτικών υπηρεσιών.