Ενημερωτική Εκδήλωση ΤΕΕ Ηπείρου και ΤΜΕΔΕ για τις νέες δυνατότητες στήριξης των ΜμΕ του Τεχνικού Κλάδου

Το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το ΤΜΕΔΕ διοργάνωσαν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στα Ιωάννινα, ενημερωτική εκδήλωση για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τεχνικού κλάδου.

Οι μηχανικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες δυνατότητες χρηματοδότησης, άμεσα, γρήγορα και ψηφιακά. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ» που παρέχει δανειοδότηση έως 400.000 ευρώ με εγγύηση έως 80% του δανείου, δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής χωρίς επιβάρυνση, περίοδο χάριτος ενός έτους και μείωση των εξασφαλίσεων από το 40% στο 20%.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του  Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Ιωάννη Τσίγκρο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Μακέδο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ, κ. Γιώργο Ντάτση. Εκ μέρους της ΕΑΤ μίλησε η κ. Ελένη Καλοφωτιά, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων.

Παραβρέθηκαν επίσης η αναπληρωτής Περιφερειάρχης, κ. Αγνή Νάκου, η αντιπεριφερειάρχης, κ. Κατερίνα Αρλέτου, ο δήμαρχος Ζηρού, κ. Γιώργος Ζυγούρης, ο πρώην υπουργός, κ. Σταύρος Καλογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η νέα εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων, ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, κ. Χαράλαμπο Αγκυρόπουλο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ακούσουν και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Γιώργου Ζαββού.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Ιωάννης Τσίγκρος δήλωσε: «Είναι πάγιες και συνεχώς διευρυνόμενες οι ανάγκες χρηματοδότησής για τις ΜμΕ του Τεχνικού Κόσμου. Μαζί με το ΤΜΕΔΕ συνεχίζουμε να δημιουργούμε εκείνο το περιβάλλον που οι Μηχανικοί θα έχουν πρόσβαση σε καινοτόμα και συμφέροντα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, κ Κωνσταντίνος Μακέδος με  τη σειρά του είπε:« Η λειτουργία της ΤΜΕΔΕ Microfinance σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Ταμείο. Βρισκόμαστε στην προμετωπίδα των σύγχρονων λύσεων χρηματοδότησης για τα μέλη μας με προτάσεις καινοτόμες, ψηφιακές και ανταγωνιστικές».

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την διαδικασία έγκρισης δανείου μικροχρηματοδότησης σε πραγματικό χρόνο.