Ο κ. Κωνσταντίνος Μακέδος συμμετείχε στο CEO Initiative Forum 2023

Ο κ. Κωνσταντίνος Μακέδος συμμετείχε στο CEO Initiative Forum 2023, το πιο επιδραστικό εταιρικό συνέδριο της χρονιάς, που διοργανώθηκε από το Fortune Greece και την Tsomokos.

Στο CEO Initiative Forum 2023, εταιρικοί ηγέτες, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, φορείς και στελέχη οργανισμών από όλους τους τομείς της οικονομίας έδωσαν το στίγμα της επόμενης ημέρας, σε μία χρονική συγκυρία που συντελούνται κρίσιμες αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ένα “μαραθώνιο” συζητήσεων δέκα ωρών τέθηκαν επί τάπητος ο κομβικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα, οι δράσεις, οι συνέργειες και οι συμπράξεις που επιβάλλει η νέα εποχή, για την εμβάθυνση των δεσμών με την κοινωνία, τη διάσωση του πλανήτη, την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μακέδος συμμετείχε στο πάνελ «Brainstorm Finance: A New Era of Innovation» στο οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το τοπίο που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες στις πληρωμές και στην ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ τόνισε χαρακτηριστικά: Με τις fintech λύσεις, η πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες διευρύνεται, μειώνοντας την ευπάθεια του συστήματος ιδιαίτερα σε κρίσεις που επηρεάζουν τις φυσικές υποδομές.

Αυτή η προσβασιμότητα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και της ροής κεφαλαίων, ακόμη και εν μέσω αναταραχών.

Ειδικά με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης πολλά θα αλλάξουν στον σχεδιασμό και τη λειτουργία των τραπεζών και στη διαχείριση κινδύνων.

Τόνισε επίσης το παράδειγμα του ΤΜΕΔΕ με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. «Δεν επιλέξαμε να πάμε απλά να αντικαταστήσουμε το χάρτινο έγγραφο της εγγυητικής επιστολής με ψηφιακό. Δεν θελήσαμε απλά να ψηφιοποιήσουμε τις υπάρχουσες διαδικασίες, αλλά επενδύσαμε ταυτόχρονα στη μείωση της γραφειοκρατίας, την απλούστευση των διαδικασιών, την ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα και στην απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα βήματα που απαιτούνται», ανέφερε ο κ. Μακέδος.

Περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.