Η 2η διευρυμένη ψηφιακή σύσκεψη των Προέδρων της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) μέσω του ΤΜΕΔΕ

Στο ΤΜΕΔΕ διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε, την Τετάρτη 12 Μαϊου 2021, η 2η διευρυμένη Σύσκεψη των Προέδρων της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων  (UIA RΙΙ).

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής Σύσκεψης, επί τάπητος, μεταξύ άλλων, τέθηκαν οι μελλοντικές στρατηγικές για την ανάκαμψη και την υποστήριξη του Κλάδου από τις συνέπειες των αλλεπάλληλων κυμάτων της πανδημίας της νόσου CoVid-19, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές της Διεθνούς Ένωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο των αντιπροέδρων όλων των Περιφερειών της UIA, οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων, σημαντικοί επιστήμονες και προσωπικότητες του Τεχνικού Κόσμου, καθώς επίσης και οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΤΜΕΔΕ και του προέδρου Κωνταντίνου Μακέδου, με την υποστήριξη του ΤΕΕ και του προέδρου Γιώργου Στασινού και έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της UIA RΙΙ, Αρχιτέκτονα Νίκου Φιντικάκη και της προέδρου του Ελληνικού Τμήματος της UIA καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής, κας Φανής Βαβύλη.

Επισημαίνεται ότι εντός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και η 3η ψηφιακή σύσκεψη πριν από τη μεγάλη Σύνοδο στο Ρίο, τον Ιούλιο του 2021.

Ομιλίες

Βίντεο Σύσκεψης