Το ΤΜΕΔΕ στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με το ΤΕΕ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το ΤΜΕΔΕ έδωσε το “παρών” στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο 13 και σε ειδικά διαμορφωμένο stand του ΤΜΕΔΕ οι επισκέπτες ενημερώθηκαν  για τις δράσεις και τις παροχές του Ταμείου, για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές που διαμορφώνονται από τις πρόσφατες εξελίξεις στον Κλάδο και την αγορά. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μακέδος πραγματοποίησε πλήθος επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, της κεφαλαιαγοράς, του Τεχνικού Κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μακέδος:

«Το ΤΜΕΔΕ από κοινού με το ΤΕΕ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ ήταν και φέτος παρόν σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις, που για 84η φορά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Η ΔΕΘ αποτελεί παραδοσιακά την καλύτερη ευκαιρία για τους ανθρώπους της αγοράς και τον Τεχνικό Κόσμο να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις παροχές του Ταμείου. Ταυτόχρονα προσφέρει άριστη ευκαιρία για διεύρυνση και εμβάθυνση σημαντικών συνεργασιών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

H βούληση για στιβαρή ανάπτυξη, που ξεκάθαρα εκφράστηκε από όλους τους εκπροσώπους της πολιτείας, γεμίζουν την αγορά με αισιοδοξία. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μία νέα εποχή. Η νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται φέρνει ήδη απτά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία.

Για το Ταμείο μας στρατηγική επιλογή είναι η συνεχής διεύρυνση του αναπτυξιακού του ρόλου στη στήριξη του Τεχνικού Κόσμου, των Ελλήνων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας έμπρακτα στην εμπέδωση της νέας κανονικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Από την 1/1/2017 έχουμε εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πιστοδοσία και εγγυοδοσία, για τους 30.000 και πλέον πιστούχους μέλη μας και για περισσότερες από 5.500 Τεχνικές Εταιρείες και εκδώσαμε σε συνθήκες τραπεζικής ασφυξίας, πλέον των 110.000 εγγυητικών επιστολών, εκ των οποίων σε ποσοστό άνω του 70% από αυτές ψηφιακά, πρωτοπορώντας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνεχώς αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες προς τους πιστούχους μας, καταστήσαμε το ΤΜΕΔΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας, European Association of Guarantee Institutions, ισχυροποιώντας σημαντικά τις προοπτικές των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ενώ, από την 1η Αυγούστου 2019, προσφέρουμε για πρώτη φορά εξειδικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις, προσαρμοσμένες στους ειδικούς κινδύνους των τεχνικών επαγγελμάτων, διευρύνοντας συνεχώς τις ανταποδοτικές δράσεις για τα Ενεργά Μέλη μας.

Για το ΤΜΕΔΕ η συνεχής, υπεύθυνη και αποτελεσματική προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μία δέσμευση, που καθημερινά γίνεται πράξη. Με αξιοπιστία και εξωστρέφεια χτίζουμε το μέλλον».

Φωτογραφικό Υλικό