Το ΤΜΕΔΕ Εγγύηση για τους Μηχανικούς

Στα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει ο ΕΦΚΑ στους μηχανικούς, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΤΕΕ Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Προβλήματα τα οποία αναφέρθηκαν είναι η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας των μηχανικών, αλλά και η εκδίκαση των ενστάσεων – αιτήσεων θεραπείας κατά των αποφάσεων του ΕΦΚΑ οι οποίες πλέον εξετάζονται από την Δ.Ε. του τ. Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε που επαναλειτουργεί, κατόπιν ενεργειών των φορέων. Παρουσία πλήθους μηχανικών, ο πρόεδρος του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το νέο ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016 και τη λειτουργία του νέου φορέα Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. και του αναπτυξιακού ρόλου στη πραγματική οικονομία.

Τόνισε, την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας όλων των φορέων, με κύριο και μοναδικό σκοπό και στόχο, το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργοληπτικών και μελετητικών επιχειρήσεων του τεχνικού κόσμου.

Ο κ. Μακέδος επεσήμανε με έμφαση πως αν το κομμάτι της εγγυοδοσίας μεταφερθεί στις τράπεζες, θα προκύψουν πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλο τον τεχνικό κλάδο.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, που παραβρέθηκε στη εκδήλωση, τόνισε τον αναπτυξιακό ρόλο του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε, αλλά και την αναγκαιότητα στήριξης του ταμείου που αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα σταθερότητας για τις μικρομεσαίες εργοληπτικές και μελετητικές επιχειρήσεις καθώς και για τους μεμονωμένους εργολήπτες και μελετητές.

Τέλος ο κ. Μακέδος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, σε θέματα εισφορών, συντάξεων και νέων δεδομένων, έτσι όπως αυτά προέκυψαν με τον νέο ασφαλιστικό νόμο καθώς και για τις δυνατότητες μετεξελίξεως του νέου φορέα του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε..