Ενημερωτική Εκδήλωση του ΤΕΕ Πελοποννήσου σε συνεργασία με το ΤΜΕΔΕ για τις νέες δυνατότητες στήριξης των ΜμΕ του Τεχνικού Κλάδου

Το Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το ΤΜΕΔΕ διοργάνωσαν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στην Τρίπολη, ενημερωτική εκδήλωση για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τεχνικού κλάδου.

Οι μηχανικοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες δυνατότητες χρηματοδότησης, άμεσα, γρήγορα και ψηφιακά. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ–ΤΜΕΔΕ», το οποίο  παρέχει δανειοδότηση έως 400.000 ευρώ, με εγγύηση έως 80% του δανείου, δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής χωρίς επιβάρυνση, περίοδο χάριτος ενός έτους και μείωση των εξασφαλίσεων από το 40% στο 20%.

H εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ κ. Χαρίκλειας Τσιώλη, και του Προέδρου του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνου Μακέδου. Την ΕΑΤ εκπροσώπησε η κ. Ελένη Κολοφωτιά, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, κ. Τάσος Αδαμόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, κ. Σπύρος Τζινιέρης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Γιώργου Ζαββού.

Στη σύντομη παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, τόνισε ότι ο βασικός στρατηγικός στόχος του Ταμείου είναι να παρέχει εγγυοδοσία και ρευστότητα στα μέλη του, δημιουργώντας ένα portfolio εξειδικευμένων προϊόντων, με έμφαση στην ψηφιακή εμπειρία εξυπηρέτησης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η δημιουργία της εταιρείας ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, η οποία έρχεται να αντιμετωπίσει πάγιες ανάγκες των ΜμΕ του Τεχνικού Κόσμου, με γνώμονα την οικονομικά ελκυστική χρηματοδότηση, μέσω καινοτόμων λύσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η νέα εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων, ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, από τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Χαράλαμπο Αγκυρόπουλο.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ κ. Χαρίκλεια Τσιώλη δήλωσε: «Έπειτα από μια πολυετή οικονομική κρίση οι κεφαλαιακές ανάγκες του κατασκευαστικού και μελετητικού κλάδου έχουν αυξηθεί σημαντικά. Στο νέο αυτό απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το ΤΜΕΔΕ  στηρίζει τα μέλη του τεχνικού κόσμου, σχεδιάζοντας εξειδικευμένες λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του.».

Ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, κ Κωνσταντίνος Μακέδος με  τη σειρά του ανέφερε: «Στο ΤΜΕΔΕ δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις αγωνίες των μελών μας και να εξελισσόμαστε μαζί τους, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα, που θα αποτελέσουν ένα συνολικό πυλώνα στήριξης, των χιλιάδων μελών του τεχνικού κόσμου.».

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία έγκρισης δανείου μικροχρηματοδότησης σε πραγματικό χρόνο.