Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Τεχνικού Κόσμου στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Κωνσταντίνου Μακέδου, με τον πρόεδρο του ΣΑΤΕ Γιώργο Βλάχο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου

Γ. Βλάχος: «Ζωτικής σημασίας η ενίσχυση της διαδικασίας εγγυοδοσίας μέσα από το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.»

Κ. Μακέδος: «Να περάσουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι σε μία νέα εποχή δημιουργίας και προκοπής»

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Τεχνικού Κόσμου τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του προέδρου του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Κωνσταντίνου Μακέδου με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Γιώργο Βλάχο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Συνδέσμου, ο κ. Μακέδος συζήτησε με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συνδέσμου ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και ενημέρωσε σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το Ταμείο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης σε θέματα που αφορούν τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας  μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ συμφωνήθηκε η εκ΄ νέου συνάντηση εκπροσώπων τους τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξειδικευτούν κοινές δράσεις. 

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε Κωνσταντίνος Μακέδος δήλωσε:

«Η συνεργασία και επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σ.ΑΤΕ κ. Γιώργο Βλάχο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου είναι πάντα δημιουργική και ουσιαστική. Τα ζητήματα που απασχολούν τον Τεχνικό Κόσμο είναι κοινά και μόνο από κοινού μπορούμε να τα επιλύσουμε, προς όφελος του Κλάδου μας, αλλά κυρίως προς όφελος της πατρίδας μας. Η στενή και εντατική συνεργασία με πόλους ανάπτυξης και προκοπής, όπως είναι ο ΣΑΤΕ, είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστεί η οικονομική “ανομβρία”, η ανεργία και το brain drain, που μαστίζει εδώ και χρόνια τον κλάδο και τη χώρα μας. 

Η συνεργασία με τον ΣΑΤΕ και τον πρόεδρο Γιώργο Βλάχο το αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι συχνή και εντατική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που χρονίζουν και απασχολούν όλους μας. Προκειμένου να “αναπνεύσει” ξανά η αγορά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να περάσουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι σε μία νέα εποχή δημιουργίας και προκοπής. Σε μια εποχή βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για την Ελλάδα». 

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γιώργος Βλάχος επεσήμανε τα εξής:

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον κατασκευαστικό κλάδο, το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. αποδεικνύει δυναμικά την έμπρακτη στήριξή του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Οι 50.154 εγγυητικές επιστολές, η πλήρης ηλεκτρονική λειτουργία στην έκδοση και την επιβεβαίωση των Ε.Ε., η απρόσκοπτη λειτουργία της εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας για τα 30.000 μέλη – πιστούχους Μηχανικούς και Εργολήπτες Δημοσίων Έργων, που συμμετέχουν σε περισσότερες από 6.000 Μικρές και Μεσαίες Τεχνικές εταιρείες, δίνουν το στίγμα της συμβολής του μόλις σε έναν χρόνο λειτουργίας. Πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες δυσλειτουργίες – που υπάρχουν ακόμη και οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά στη διαδικασία ενοποίησης και δημιουργίας του ΕΦΚΑ – αντιμετωπίζονται και θα εξαλειφθούν σύντομα.

Ως εκ΄ τούτου, θεωρούμε ζωτικής σημασίας την ενίσχυση της διαδικασίας εγγυοδοσίας μέσα από το ΤΜΕΔΕ. Διαδικασία και δυνατότητα που πρέπει να ενταθεί ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη εποχή για τη χώρα, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και παράλληλα φυσικά προστατεύοντας την περιουσία και την αξιοπιστία του Ταμείου. Ο πρόεδρος του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Κωνσταντίνος Μακέδος έχει θέσει στην υπηρεσία του Κλάδου όλες του τις δυνάμεις, γεγονός που μας γεμίζει με πίστη, ότι στο άμεσο μέλλον, οι προοπτικές που διανοίγονται μέσα από μία συστηματική και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία, θα αποδώσουν καρπούς. Οι τεχνικές εταιρείες, μέλη του Σ.Α.Τ.Ε. έχουν αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι, υπό κατάλληλες συνθήκες, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας, αξιοποιώντας πλήρως το πλούσιο εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό της πατρίδας μας».