Μήνυμα προέδρου

Αγαπητά μέλη

 

Η πατρίδα μας συνεχίζει να υφίσταται τις συνέπειες της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε μεταπολεμικά και προσπαθεί να ανασυνταχθεί για το ξεπέρασμά της.

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις παραμένουν ισχυρές, σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται. Το  πέρασμα της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά παραμένει το εθνικό μας στοίχημα και αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για να σταθεί η Ελλάδα, με επάρκεια, στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, διατηρώντας  ταυτόχρονα την κοινωνική της συνοχή.

Ο κλάδος μας έχει βιώσει την κρίση με τον πιο επώδυνο τρόπο αλλά είναι και εκείνος που αντιλαμβάνεται την αξία και την καθοριστική δύναμη που έχει για να τονωθεί η πραγματική οικονομία. Αντίληψη που ουδείς πλέον αμφισβητεί.

Σε αυτό το περιβάλλον, υποδεχόμαστε το 2017 με δύο σημαντικές αλλαγές:

Πρώτον, το ασφαλιστικό μας Ταμείο εντάσσεται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής  Ασφάλισης  ( ΕΦΚΑ ), όπως προβλέπεται από την τελευταία ασφαλιστική  μεταρρύθμιση.

Και δεύτερον, από  01-01-2017, έχουμε τη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας του ΤΜΕΔΕ που αναλαμβάνει την παροχή της εγγυοδοσίας και της πιστοδοσίας των ελευθέρων  επαγγελματιών μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων. Το ΤΜΕΔΕ διατηρεί την έδρα του στην Αθήνα στο κτίριο της            Π. Πατρών Γερμανού 3-5, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η μετάβαση, στο νέο φορέα του ΤΜΕΔΕ, να είναι αδιατάρακτη και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των μελών μας.

Παρόλα αυτά η ανάγκη προσαρμογής των συστημάτων τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία, όσο και στα Περιφερειακά Τμήματα και Γραφεία, τα οποία διατηρούν την έδρα τους και τη λειτουργία τους, και μέχρι την ολοκλήρωση της στελέχωσής  τους, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο οργανόγραμμα, μας υποχρεώνουν να ζητήσουμε την κατανόησή σας μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ημερομηνία έναρξης της πλήρους λειτουργία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τη διαρκή ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.tmede.org είτε tmede.org

Αγαπητά μέλη,

Μαζί με τις ευχές για Καλή Χρονιά, Υγεία και Προκοπή σας μεταφέρω τη δέσμευση της Διοίκησης να εργάζεται για την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΤΜΕΔΕ και για την ουσιαστική στήριξη των επαγγελματικών σας προσπαθειών. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε το καλύτερο.

 

                                                                             Με εκτίμηση

                                                                             Ο πρόεδρος

                                                                    Κωνσταντίνος Μακέδος

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με το ΤΜΕΔΕ

Δυσκολία ανάγνωσης; Αλλάξτε captcha